Dziękuję :))) Kiedyś zrobię o tym posta:) A tak na szybko moja proporcja to: na jedno jajko łyżeczka cukru, łyżeczka mirinu, szczypta soli, ew. pół łyżeczki sosu sojowego (ale zmienia kolor więc to opcja:) ). Mieszasz i smażysz, najlepiej bez tłuszczu, rozkruszając mieszankę na drobne kawałeczki :) I gotowe!
Świetne bento - jajecznica, że też o niej jeszcze nie pomyślałam. :)
OdpowiedzUsuńZobacz przepisy na "sweet soboro eggs" - obłędnie dobre:) Ja korzystam ze swojego własnego przepisu ale oparłam się o nie właśnie:)
UsuńSuper aranżacja!
OdpowiedzUsuńPełna jestem podziwu, a pisze z wielkim uśmiechem na ustach :)
Bogna
Ojej, jak miło :)) Dziękuję!!^^
UsuńBardzo fajne bento :) Mam pytanie: jak przygotować jajecznicę na słodko?
OdpowiedzUsuńDziękuję :)))
UsuńKiedyś zrobię o tym posta:) A tak na szybko moja proporcja to: na jedno jajko łyżeczka cukru, łyżeczka mirinu, szczypta soli, ew. pół łyżeczki sosu sojowego (ale zmienia kolor więc to opcja:) ). Mieszasz i smażysz, najlepiej bez tłuszczu, rozkruszając mieszankę na drobne kawałeczki :) I gotowe!