Tematem dzisiejszego wyzwania są polskie/regionalne smaki.
Gdybym miała termos to w bento dziś byłby mój popisowy żurek z chrzanem ;)
Postawiłam jednak na pyszną klasykę :)
Kasza podsmażona na maśle, twaróg (wg Wikipedii to typowy dla Polski ser :) ), pierogi podsmażone i bigos mojej Mamy (jest obłędny bo smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno - nie obrasta tłuszczem :) ) - w pudełku powyżej polskie (podobno) jabłko i gruszka. Smacznego!
A z Polską kojarzy mi się między innymi...bocian :) Ogromnie mi się podoba jego twarogowa puchatość!:)
Jeżeli to czytasz to znaczy że udało mi się wysłać post gdzieś z trasy :D
Miłej środy!
Oliko
Wróciłaś! :D A bento jak zwykle super - bociek wymiata. :)
OdpowiedzUsuńNiestety - tylko na wyzwanie ;( (pożyczyłam sprzęt)
UsuńMój aparat ciągle w serwisie we Wrocławiu ;((
Dziękuję:)
dobrze że jesteś!!!
OdpowiedzUsuńwidzę że wszystkie wsadziłyśmy pierogi i kaszę gryczaną do bento! a Ciebie podziwiam za ten bigos, ale skoro nie obrasta w tłuszcz to można :)
bociek cudowny!!!
Pozdrawiam i życzę regeneracji smartfonowej
Monika
Dziękuję :)))
UsuńA nie, moja jest jęczmienna :D
Jeeeeeej, ten bocian jest cudowny! :D
OdpowiedzUsuńBigos mojej mamy również ma to samo do siebie, że smakuje na ciepło, zimno i nie obrasta w tłuszcz. Ah te mamy-czarodziejki. :)
bociek -hmm taki Polski akcent ;D
OdpowiedzUsuńFantastycznie widzieć kolejny post...mam nadzieję, że jak najszybciej odzyskasz swój aparat ;]. Bigos jest czymś co absolutnie uwielbiam, ale u mnie pojawia się on może 2 razy do roku, więc jest to dla mnie niezły rarytas ^^. Fajny patent z tym twarogiem w roli bociana. Tutaj duży szacunek za precyzję ;].
OdpowiedzUsuńŚwietny bocian=') wygląda jakbybył z wełny albo coś xD dobry pomysł z tym serkiem=')
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Neko
polskie smaki w bento! wow! fajny ten bociek :)
OdpowiedzUsuń