środa, 28 listopada 2012

Bento - posiłek w pudle #7 - polskie smaki

Tematem dzisiejszego wyzwania są polskie/regionalne smaki.
Gdybym miała termos to w bento dziś byłby mój popisowy żurek z chrzanem ;)
Postawiłam jednak na pyszną klasykę :)
Kasza podsmażona na maśle, twaróg (wg Wikipedii to typowy dla Polski ser :) ), pierogi podsmażone i bigos mojej Mamy (jest obłędny bo smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno - nie obrasta tłuszczem :) ) - w pudełku powyżej polskie (podobno) jabłko i gruszka. Smacznego!



A z Polską kojarzy mi się między innymi...bocian :) Ogromnie mi się podoba jego twarogowa puchatość!:)

Jeżeli to czytasz to znaczy że udało mi się wysłać post gdzieś z trasy :D

Miłej środy!
Oliko

9 komentarzy:

  1. Wróciłaś! :D A bento jak zwykle super - bociek wymiata. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety - tylko na wyzwanie ;( (pożyczyłam sprzęt)
      Mój aparat ciągle w serwisie we Wrocławiu ;((
      Dziękuję:)

      Usuń
  2. dobrze że jesteś!!!
    widzę że wszystkie wsadziłyśmy pierogi i kaszę gryczaną do bento! a Ciebie podziwiam za ten bigos, ale skoro nie obrasta w tłuszcz to można :)
    bociek cudowny!!!
    Pozdrawiam i życzę regeneracji smartfonowej
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeeeeeej, ten bocian jest cudowny! :D
    Bigos mojej mamy również ma to samo do siebie, że smakuje na ciepło, zimno i nie obrasta w tłuszcz. Ah te mamy-czarodziejki. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastycznie widzieć kolejny post...mam nadzieję, że jak najszybciej odzyskasz swój aparat ;]. Bigos jest czymś co absolutnie uwielbiam, ale u mnie pojawia się on może 2 razy do roku, więc jest to dla mnie niezły rarytas ^^. Fajny patent z tym twarogiem w roli bociana. Tutaj duży szacunek za precyzję ;].

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny bocian=') wygląda jakbybył z wełny albo coś xD dobry pomysł z tym serkiem=')
    Pozdrawiam,
    Neko

    OdpowiedzUsuń
  6. polskie smaki w bento! wow! fajny ten bociek :)

    OdpowiedzUsuń